Wednesday, March 26, 2008

Mustikasmuuti



väike kausitäis mustikaid
1 banaan
3sl maitsestamata jogurtit
2tl mett

Sega ained omavahel ja püreesta saumikseriga.
Mustikapirukas
"Marjaraamat"


põhi:
1oog võid
5sl suhkrut
1 muna
2dl jahu
1dl kaerahelbeid
1tl küpsetuspulbrit

täidis:
2dl maitsestamata jogurtit
1 muna
7sl suhkrut
2tl vanillsuhkrut
5dl külmutatud mustikaid + 2tl kartulijahu

Mikserda toasoe või suhkruga heledaks ja kohevaks. Sega taignakonksudega juurde toasoe muna ja omavahel hoolikalt segatud kuivained.
Kata lahtikäivavormi põhi ja servad tainaga. Kalla marjad ühtlase kihina põhjale (külmutatud marjad sega eelnevalt kartulijahuga).
Kalla peale muna ja suhkrutega segatud jogurt.
Küpseta 200kraadi juures 35-40 minutit.
Pasha



100g võid
1dl suhkrut
500g kohupiima
200ml vahukoort
100g kuivatatud puuvilju (aprikoose, ananassi, mangot..)
50g röstitud mandlilaaste ja purustatud maapähkleid (mõlemaid saab pakitult poest)
u poole sidruni mahl ja riivitud koor
1dl rosinaid (Golden)
2tl vanillsuhkrut

Vahusta või suhkruga. Lisa kohupiim, kuivatatud puuviljad, pähklid, rosinad, sidrunimahl ja sidrunikoor. Sega läbi. Viimasena lisa vaikselt segades ka vahustatud vahukoor.
Pane pasha marliga vooderdatud sõelale ja see omakorda kaussi ning jäta ööseks külmkappi nõrguma.