Friday, August 31, 2007

Brokolipüreesupp


1 brokoli
2 porgandit
4 kartulit
1 sibul
6-7dl kanapuljongit (ühest puljongikuubikust)
2sl maitsestamata toorjuustu

Lõika brokoli õisikuteks, tükelda porgandid, kartulid ja sibul.
Keeda köögivilju puljongis 20 minutit.
Lisa toorjuust ja püreeri saumikseriga.

Wednesday, August 29, 2007

Suvikõrvitsapüreesupp
Kellele meeldib näiteks gorgonzola juust, võiks seda kasutada tavalise kohupiimajuustu asemel.


rapsiõli
1 sibul
1 küüs küüslauku
1kg suvikõrvitsat
soola, pipart
6dl vett
1 kanapuljongikuubik
130g rama naturaalset kohupiimajuustu

Kuumuta poti põhjas õli, prae sibul klaasjaks.
Lisa hakitud suvikõrvits, sool ja pipar. Keeda u 10 minutit tasasel tulel, aeg ajalt sega.
Lahusta mõõtetopsis puljongikuubik veega. Lisa supile ja kuumuta keemiseni.
Alanda kuumust ja lase pool tundi tasasel tulel kaududa. Aeg ajalt sega.
Lisa juust ja lase sel sulada.
Püreesta supp mikseriga, kui supp on liiga paks lisa puljongit või rõõska koort.

Serveeri röstitud saiaga

Tuesday, August 28, 2007

Mu uusim kokaraamat


Siin on väga palju retsepte, mis KÕIK on proovimist väärt :) Minu jaoks üks parimaid kokaraamatuid mis Eestist saada.
Võtan nüüd mõnda aega siit retsepte, et teadke siis ette.
Kohvikohupiim viinamarjakastmega

100g kohupiimapastat
1tl lahustuva kohvi pulbrit

kaste:
võid
väike viinamarjakobar
suhkrut

Kuumuta pannil vaiksel tulel või.
Lisa viinamarjad ja suhkur. Sega pidevalt.

Sega omavahel kohupiimapasta ja kohvipulber. Tõsta kaste peale.
Minisalat
valmistan seda õhtuooteks või lihatoitude juurde

pool paprikat
1 tomat
1 kurk
väike sibul
pool küüslauguküünt
1sl oliiviõli

Haki peenelt paprika, tomat, kurk, sibul ja küüslauk.
Sega oliiviõliga.
Tuunikalalasanje
minu lemmik lasanje (retsept osaliselt "Süües terveks ja saledaks")

8 juba keedetud lasanjeplaati (kasutasin väikest vormi)
300g kodujuustu
väike purk tuunikalatükke vees
basiilikut

tomatikaste:
õli
1 sibul
1 küüslauguküüs
400g purustatud tomateid
1 köögiviljapuljongikuubik
1tl suhkrut
soola, pipart, basiilikut

katteks:
juust

Tomatikastmeks kuumuta pannil õli, lisa hakitud sibul ja küüslauk. Kuumuta paar minutit.
Lisa tomatikonserv ja kuumuta keemiseni. Lisa puljongikuubik, suhkur, sool ja pipar.
Tõsta tulelt ja püreeri segu saumikseriga. Maitsesta basiilikuga.
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Sega omavahel kodujuust, tuunikalakonserv ja basiilik.
Tõsta kiht kodujuustu segu võitatud ahjuvormi põhja.
Vala peale sama palju tomatikastet.
Kata lasanjeplaatidega.
Tee nii kolm kihti.
Jäta pealmiseks kihiks lasanjeplaadid ja puista üle riivjuustuga.
Küpseta ahjus 25 minutit.

Serveerisin viilutatud kurkidega.