Tuunikalalasanjeminu lemmik lasanje (retsept osaliselt "Süües terveks ja saledaks")

8 juba keedetud lasanjeplaati (kasutasin väikest vormi)
300g kodujuustu
väike purk tuunikalatükke vees
basiilikut
tomatikaste:
õli
1 sibul
1 küüslauguküüs
400g purustatud tomateid
1 köögiviljapuljongikuubik
1tl suhkrut
soola, pipart, basiilikut
katteks:
juust
Tomatikastmeks kuumuta pannil õli, lisa hakitud sibul ja küüslauk. Kuumuta paar minutit.
Lisa tomatikonserv ja kuumuta keemiseni. Lisa puljongikuubik, suhkur, sool ja pipar.
Tõsta tulelt ja püreeri segu saumikseriga. Maitsesta basiilikuga.
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Sega omavahel kodujuust, tuunikalakonserv ja basiilik.
Tõsta kiht kodujuustu segu võitatud ahjuvormi põhja.
Vala peale sama palju tomatikastet.
Kata lasanjeplaatidega.
Tee nii kolm kihti.
Jäta pealmiseks kihiks lasanjeplaadid ja puista üle riivjuustuga.
Küpseta ahjus 25 minutit.
Serveerisin viilutatud kurkidega.