Thursday, October 4, 2007

Kaneelirullid


175g margariini
50g pärm
5dl piima
1tl soola
u 2dl suhkrut
vähemalt 1kg nisujahu

täidis:
50g margariini
1dl suhkrut
2tl kaneeli
rosinaid, mooniseemneid, šokolaadi vms

peale:
1 muna
pärlsuhkrut

Pane pärm koos suhkruga savikaussi, hõõru kuni pärm on vedel.
Lisa või, piim, sool ja jahu (jahu mitte korraga lisada).
Sõtku korralikult kätega ja rusikatega kuni taigen on ühtlane.
NB! Taigen on valmis kui ta tuleb kausi küljest lahti!

Kata taigen köögirätikuga ja pane 40ks minutiks sooja kohta kerkima.

Rulli taigen lauapeale. Kata võinoa abil margariiniga, riputa peale suhkrut, kaneeli, rosinaid ja mooniseemneid.
Lõika taigen kaheks (või neljaks, et väga paksud rullid ei tuleks) ja rulli tihedalt kokku.
Lõika u 1,5cm laiused ribad.

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja tõsta saiakesed plaadile. Pintselda kergelt munakollasega, riputa peale pärlsuhkrut.
Küpseta 250 kraadi juures 8-10 min.