Friday, July 4, 2008

(Para)olümpia küpsised
impro





Taigen:
180 g margariini
4 dl jahu + natuke veel rullimiseks
u 1 dl tuhksuhkrut
1 tl vanillsuhkrut
1 muna

Täidis:
80 g margariini
suhkrut
peotäis purustatud mandleid

Glasuuriks 150 g tumedat šokolaadi

1. Hõõru margariin suhkruga, lisa muna ja mikserda.
2. Lisa kuivained ja sega kokku.
3. Kata kauss kilega ja pane pooleks tunniks külma kohta.
4. Rulli taigen jahusel laual õhukeseks, võta sellest väikse klaasiga kettad ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, küpseta 200 kraadi juures u 10 min.
5. Täidiseks vahusta või suhkruga, lisa purustatud mandlid. Kui küpsised on korralikult jahtunud määri pooltele küpsistele võikreem ning tõsta kreemita kettad peale.
6. Sulata vesivannil šokolaad, kasta poolest saadik küpsised šokolaadi ning pane jahedasse kohta "maitsestuma".


Ma panin nad üks haaval espresso tassidesse, täpselt šokolaadi pool jäi välja, aga kahjuks on mul neid tasse vaid 6. Kui keegi välja mõtleks kuhu need asetada nii, et nad üksteise vastu ei puutuks, siis öelge mulle ka! Sest mingit sellist resti mul küll ei ole

Tuunikala-riisi-spinatipirukas
Maire Suitsu järgi


Taigen:
250 g margariini
7 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1 tl jahvatatud paprikat
1 muna
2 sl vett

Täidis:
2 dl keedetud riisi
2 karpi purustatud tuunikala
3 sl peenestatud tilli
200 g külmutatud spinatit
soola, sidrunipipart

Ülevalamiseks:
250 g maitestamata jogurtit
100 g majoneesi
1 muna

Pinnale:
riivjuustu

1. Töötle pehme margariin ja omavahel segatud kuivained sõrmedega sõmeraks.
2. Lisa muna ja vett ning seda taignaks.
3. Vooderda taignaga pirukavorm.
4. Sega riis nõrutatud tuunikalakonserviga, lisa till ja kuivaks pigistatud spinat.
5. Tõsta segu ühtlase kihina vormi, kalla aeglaselt peale muna-jogurti-majoneesisegu ning raputa üle riivjuustuga.
Küpseta ahju alumisel siinil 170 kraadi juures 45 minutit.

Monday, June 30, 2008

Küpsised šokolaadirosinatega



2 tassi nisujahu
1/2 tl soodat
1/2 tl soola
3/4 tassi sulatatud margariini
1 tass fariinisuhkrut
1/2 tassi tavalist suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 muna + veel 1 munakollane
rosin šokolaadis- nii palju kui tahad

1. Sega jahu sooda ja soolaga.
2. Teises kausis sega sulatatud margariin, suhkrud ja muna.
3. Tõsta segud kokku ning sega korralikult. Lõpuks lisa šokolaadirosinad.
4. Lõika tükk küpsetuspaberit ahjuplaadile. Tõsta lusikaga väiksed lamedad pätsikesed plaadile ja küpseta eelsoojendatud ahjus kuni 160-170 kraadi juures 15 minutit või kuni küpsised on pealt natuke krõbedad.