Taigen:
180 g margariini
4 dl jahu + natuke veel rullimiseks
u 1 dl tuhksuhkrut
1 tl vanillsuhkrut
1 muna
Täidis:
80 g margariini
suhkrut
peotäis purustatud mandleid
Glasuuriks 150 g tumedat šokolaadi
1. Hõõru margariin suhkruga, lisa muna ja mikserda.
2. Lisa kuivained ja sega kokku.
3. Kata kauss kilega ja pane pooleks tunniks külma kohta.
4. Rulli taigen jahusel laual õhukeseks, võta sellest väikse klaasiga kettad ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, küpseta 200 kraadi juures u 10 min.
5. Täidiseks vahusta või suhkruga, lisa purustatud mandlid. Kui küpsised on korralikult jahtunud määri pooltele küpsistele võikreem ning tõsta kreemita kettad peale.
6. Sulata vesivannil šokolaad, kasta poolest saadik küpsised šokolaadi ning pane jahedasse kohta "maitsestuma".
Ma panin nad üks haaval espresso tassidesse, täpselt šokolaadi pool jäi välja, aga kahjuks on mul neid tasse vaid 6. Kui keegi välja mõtleks kuhu need asetada nii, et nad üksteise vastu ei puutuks, siis öelge mulle ka! Sest mingit sellist resti mul küll ei ole