Friday, July 4, 2008

Tuunikala-riisi-spinatipirukas
Maire Suitsu järgi


Taigen:
250 g margariini
7 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1 tl jahvatatud paprikat
1 muna
2 sl vett

Täidis:
2 dl keedetud riisi
2 karpi purustatud tuunikala
3 sl peenestatud tilli
200 g külmutatud spinatit
soola, sidrunipipart

Ülevalamiseks:
250 g maitestamata jogurtit
100 g majoneesi
1 muna

Pinnale:
riivjuustu

1. Töötle pehme margariin ja omavahel segatud kuivained sõrmedega sõmeraks.
2. Lisa muna ja vett ning seda taignaks.
3. Vooderda taignaga pirukavorm.
4. Sega riis nõrutatud tuunikalakonserviga, lisa till ja kuivaks pigistatud spinat.
5. Tõsta segu ühtlase kihina vormi, kalla aeglaselt peale muna-jogurti-majoneesisegu ning raputa üle riivjuustuga.
Küpseta ahju alumisel siinil 170 kraadi juures 45 minutit.

No comments: