kana-kookospiimasupp
1 tükk kanafileed
2 küüslauguküünt
õli
broilerimaitseainet, karrit, soola
6 minimaisitõlvikut (või lihtsalt väikest maisi)
200ml kookospiima
2dl vett + 1 kanapuljongikuubikut
50g spagette (või riisi)
Keeda spagetid, lõika "lühemaks".
Prae kanafileed õlis ja hakitud küüslaugus, maitsesta liha broilerimaitseaine ja soolaga.
Aja kanapuljong korraks keema, siis alanda kuumust ja lisa kookospiim, tükeldatud kanaliha, spagetid ja karri.
Hauta u 10 min, viimasena lisa tükeldatud minimaisitõlvikud (ma tükeldasin need kolmeks).
Saturday, March 1, 2008
Monday, February 25, 2008
Grillitud mango toorjuustu-vanillikastmega
EatingWell Magazine järgi, vanillikreem: menyse.com (wienerbröd)
1 mango
1tl fariinisuhkrut
1tl rummi
kaste:
1dl piim
1spl jahu
2 muna
1sl tuhksuhkrut
0,5 tl vanillisuhkrut
Lõika mango tükkideks. Tee viljalihasse noaga väiksed lõiked, puista üle suhkru ja rummiga.
Aseta mangopoolikud ahjuplaadile,grillireziimil 160kraadi juures 5 minutit.
kaste:
Sega vaikselt madalal kuumusel piima ja jahu u 3 minutit. Lisa suhkur ja 2 muna. Sega kuni kaste pakseneb. Valmis kastmele lisa 50g toorjuustu.
EatingWell Magazine järgi, vanillikreem: menyse.com (wienerbröd)
1 mango
1tl fariinisuhkrut
1tl rummi
kaste:
1dl piim
1spl jahu
2 muna
1sl tuhksuhkrut
0,5 tl vanillisuhkrut
Lõika mango tükkideks. Tee viljalihasse noaga väiksed lõiked, puista üle suhkru ja rummiga.
Aseta mangopoolikud ahjuplaadile,grillireziimil 160kraadi juures 5 minutit.
kaste:
Sega vaikselt madalal kuumusel piima ja jahu u 3 minutit. Lisa suhkur ja 2 muna. Sega kuni kaste pakseneb. Valmis kastmele lisa 50g toorjuustu.
Sidrunipirukas beseega
Aastaring köögis Ingrid Wikholm
muretaigen:
3dl nisujahu
125g võid
2-3sl külma vett
täidis:
3 sidruni mahl ja riivitud koor
3 muna
2 dl suhkrut
30g võid
besee:
3 munavalget
1,5 dl suhkrut
Taigen: vala jahu kaussi. Näpi või ja jahu sõrmedega ühtlaseks massiks. Lisa vett ja sõtku kiiresti.
Rulli taigen ning vooderda sellega pirukavorm. Täksi kahvliga. Eelküpseta 175 kraadi juures 15 min.
Vala sidrunimahl ja -koor koos muna ja poole suhkruga potti. Lase nõrgal kuumusel pakseneda. Sega aeg-ajalt. Kui kreem on paksenenud, lisa või.
Vala täidis vormi pirukale. Alanda ahjus kuumust 125 kraadini ja küpseta 15 minutit.
Besee jaoks vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisa järk-järgult ettevaatlikult suhkur ja vahusta veel mõni minut. Laota besee pirukale.
Lase beseel ahjus grillireziimil 3-4 min küpseda
Aastaring köögis Ingrid Wikholm
muretaigen:
3dl nisujahu
125g võid
2-3sl külma vett
täidis:
3 sidruni mahl ja riivitud koor
3 muna
2 dl suhkrut
30g võid
besee:
3 munavalget
1,5 dl suhkrut
Taigen: vala jahu kaussi. Näpi või ja jahu sõrmedega ühtlaseks massiks. Lisa vett ja sõtku kiiresti.
Rulli taigen ning vooderda sellega pirukavorm. Täksi kahvliga. Eelküpseta 175 kraadi juures 15 min.
Vala sidrunimahl ja -koor koos muna ja poole suhkruga potti. Lase nõrgal kuumusel pakseneda. Sega aeg-ajalt. Kui kreem on paksenenud, lisa või.
Vala täidis vormi pirukale. Alanda ahjus kuumust 125 kraadini ja küpseta 15 minutit.
Besee jaoks vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisa järk-järgult ettevaatlikult suhkur ja vahusta veel mõni minut. Laota besee pirukale.
Lase beseel ahjus grillireziimil 3-4 min küpseda
Subscribe to:
Posts (Atom)