Thursday, August 2, 2007

juustuarmastajatele

Kui lihtsalt Brie juust ei meeldi, siis selles variandis tasub teda ikka proovida



Küpsetatud juust
pakk Camembert või Brie juustu
riivsaia
1 munakollane
toormoosi

Lõika juustust sektorid.
Ühele taldrikule pane kergelt klopitud munakollane, teisele taldrikule kalla riivsaia.
Kahvli abil kasta juust muna sisse ning seejärel riivsaia. Prae pannil keskmisel pannil veidi pruunikaks.
Serveeri toormoosiga

Tarretise põhjaga

3 kordne järelroog


1 pakk apelsinitarretist
1 kohupiimapastatoru
väike klaasitäis neljavilja kaerahelbeid
suhkrut
võid
maasikatoormoosi

Valmista tarretis juhendi järgi. Kalla klaasidesse, millest hiljem ka serveerid.
Rösti paar minutit kaerahelbeid koos või ja suhkruga pannil.
Sega kokku kohupiimaga.

Valmis (tarretunud) tarretise peale pane kohupiima-kaerahelbe segu, kõige peale läheb toormoos.

Hapu on hea

Kasutasin meelega vähem suhkrut, et magustoit oleks hapukam



Roosa magustoit
600g vanillikohupiimapastat
1dl vanillisuhkrut
400g mustikaid
2 munavalget
1dl suhkrut

Töötle mustikad saumikseriga püreeks, sega juurde kohupiimapasta ja vanillisuhkur.
Vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks, lisa segule ja sega ettevaatlikult.

krõmps-krõmps-krõmps

Lavaši võib ei tea millega täita :)



Lavaširullid
pakk lavaši
lehtsalat (poest terve potike)
1 pakk sibula-küüslaugu toorjuust
3 vart rohelist sibulat
õhukesi singi viilakaid

Laota lavaš lauale, aja suure noaga toorjuust ühtlaselt laiali. Kata lehtsalati, hakitud rohelise sibula ja singiga. Keera rulli.
Hoia rulle pool tundi jahedas.


2. variant:
pakk sibula-küüslaugu toorjuustu
peakapsas
3 porgandit
3 vart rohelist sibulat

Kata lavaš toorjuustu ja peakapsa välimiste lehtedega. Puista peale riivitud porgandid ja hakitud sibulad. Keera rulli.