Taigen:
180 g margariini
4 dl jahu + natuke veel rullimiseks
u 1 dl tuhksuhkrut
1 tl vanillsuhkrut
1 muna
Täidis:
80 g margariini
suhkrut
peotäis purustatud mandleid
Glasuuriks 150 g tumedat šokolaadi
1. Hõõru margariin suhkruga, lisa muna ja mikserda.
2. Lisa kuivained ja sega kokku.
3. Kata kauss kilega ja pane pooleks tunniks külma kohta.
4. Rulli taigen jahusel laual õhukeseks, võta sellest väikse klaasiga kettad ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, küpseta 200 kraadi juures u 10 min.
5. Täidiseks vahusta või suhkruga, lisa purustatud mandlid. Kui küpsised on korralikult jahtunud määri pooltele küpsistele võikreem ning tõsta kreemita kettad peale.
6. Sulata vesivannil šokolaad, kasta poolest saadik küpsised šokolaadi ning pane jahedasse kohta "maitsestuma".
Ma panin nad üks haaval espresso tassidesse, täpselt šokolaadi pool jäi välja, aga kahjuks on mul neid tasse vaid 6. Kui keegi välja mõtleks kuhu need asetada nii, et nad üksteise vastu ei puutuks, siis öelge mulle ka! Sest mingit sellist resti mul küll ei ole
5 comments:
oi, ma olen neid küpsiseid juba tükk aega tahtnud teha aga retsepti polnud, nüüd siis võimalus- aitäh, aga räägi kuidas maitses kas nagu poe omadki, kas kreem liiga võine ei jää?
Need küpsised, mille kettad võtsin natuke paksemast taignast, tulid paremad ja isegi natuke poe omade sarnased. Ma olen ka püüdnud leida seda õiget retsepti, ja ikka veel otsin.. Kreem ei jäänud võine, aga seda saab õnneks kergesti oma maitse järgi muuta.
Ma igaks juhuks hoiatan, et koostisainete kogused ei pruudi olla päris täpsed.
Aga kui sa neid teed, siis ütle kuidas tulid:)
sul ahjus pole resti? ma kasutan sedasama vahel nt küpsiste jahtumisel. šokolaadi oleks muidugi ebamugav maha pesta... Meil on mingi mikrouuniga kaasas olnud rest ka.
Ahjuresti vahel nad ei seisa :S
Tegin ise nii:
175g võid
250g suhkrut
100g purustatud mandleid
3 munavalget
150g jahu
Vahusta või ja suhkur, lisa mandlid, jahu ja vahustatud munavalged. Aseta pannile väiksed törtsud tainast piisava vahega. Küpseta 180 kraadi juures umbes10min ringis.
kreemile:
200g võid
300g puudersuhkrut
50g piimapulbrit
3g mandliessentsi
glasuuriks shokolaadi
Vahusta või, sega juurde suhkur ja piimapulber. Pidevalt vahustades lisa juurde mandliessents.
Kui oled kreemi küpsiste vahele pannud, aseta nad külmikusse nii kauaks, kuni sulatad shokolaadi.
Kreem jäi mul küll suurelt osalt järgi. Seega peaks ka veerandist kogusest piisama. Küpsiste taignasse lisasin ise jahu ka rohkem, sest esimene pann valgus täiesti laiaks.
Post a Comment