Sidrunipirukas beseega
Aastaring köögis Ingrid Wikholm
muretaigen:
3dl nisujahu
125g võid
2-3sl külma vett
täidis:
3 sidruni mahl ja riivitud koor
3 muna
2 dl suhkrut
30g võid
besee:
3 munavalget
1,5 dl suhkrut
Taigen: vala jahu kaussi. Näpi või ja jahu sõrmedega ühtlaseks massiks. Lisa vett ja sõtku kiiresti.
Rulli taigen ning vooderda sellega pirukavorm. Täksi kahvliga. Eelküpseta 175 kraadi juures 15 min.
Vala sidrunimahl ja -koor koos muna ja poole suhkruga potti. Lase nõrgal kuumusel pakseneda. Sega aeg-ajalt. Kui kreem on paksenenud, lisa või.
Vala täidis vormi pirukale. Alanda ahjus kuumust 125 kraadini ja küpseta 15 minutit.
Besee jaoks vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisa järk-järgult ettevaatlikult suhkur ja vahusta veel mõni minut. Laota besee pirukale.
Lase beseel ahjus grillireziimil 3-4 min küpseda
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
Taname huvitavat teavet
Post a Comment