Kräsupea kook
(nami-nami-st)
põhjad:
4 muna
4dl suhkrut
6dl nisujahu
2tl söögisoodat
500g hapukoort
3sl kakaopulbrit (ühte kaussi)
vahele: kokku kuni 1kg hapukoort (see hapukoor läheb heledatele koogikuubikutele ja veidi ühele koogi põhjale)
paar spl pohlamoosi
glasuur:
100g võid
2sl piima
3sl suhkrut
2sl kakaopulbrit Meie Mark
(selle glasuuri asemel võib peale sulatada ka tumedat šokolaadi)
Tainas: sega munad, suhkur, jahu, sooda ja hapukoor omavahel.
Jaota tainas kahte kaussi ning lisa ühele tainale kakaopulber.
Vala pruun tainas võiga määritud lahtikäivasse rõngasvormi.
Vala hele tainas küpsetuspulbriga kaetud ahjuplaadile.
Küpseta mõlemat koogipõhja 180kraadises ahjus u 25min, kuni koogi sisse torgatud puutikk puhtaks jääb.
Kui koogipõhjad on küpsenud ja korralikult jahtunud, siis lõika hele põhi kuubikuteks ja tume põhi kaheks kihiks.
Sega heledad koogikuubikud hapukoorega.
Aseta alumine tume koogipõhi vormi (nt suurde kaussi), määri sellele moosi ja hapukoort ja kata 1/2 tordikuubiku-hapukoore seguga.
Kata teise koogipõhjaga ja peale ülejäänud tordikuubiku-hapukoore segu.
Glasuuri valmistamiseks sulata potis või, sega juurde piim, kakaopulber ja suhkur. Sega ühtlaseks ja laste veidi jahtuda. Nirista glasuur koogile.
Enne serveerimist lase koogil u 12 tundi külmkapis seista.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment